International Parcel Package Delivery Shipping Lesidee
JaJuf.nl Lessen Klassenmanagement Vakanties
Zoek:
Les Toevoegen
Groep
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Leergebied
Aardrijkskunde
Algemeen
Bewegingsonderwijs
Biologie
Creatief
Cultuur
Drama
Engels
Geschiedenis
Hoeken
Kring
Muziek
Rekenen
Taal
Techniek
Verkeer
Thema
Algemeen
Carnaval
Dierendag
Dit ben ik
Halloween
Herfst
Kerst
Kinderboekenweek
Koninginnedag
Lente
Moederdag
Oud en Nieuw
Pasen
Sint Maarten
Sinterklaas
Sprookjes
Vaderdag
Vakantie
Winter
Ziek
Zomer
Onderwerp : Een bewegen op muziek les: De leerlingen leren te luisteren naar muziek en leren de pulse in de muziek te horen en te interpreteren. Ze leren te bewegen op de pulse.
Leergebied : Bewegingsonderwijs Thema : Algemeen
Groep : _1_ _2_ _3_ _4_
Leerdoelen (voor leerlingen)
De leerlingen leren te luisteren naar muziek en leren de pulse in de muziek te horen en te interpreteren. Ze leren te bewegen op de pulse.
 
Leermiddelen
 
Palen
Pittenzakjes
Cd speler
Harry Potter CD
Linten
 
5 min
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5 min
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5 min
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5 min
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5 min
Vooraf:
We hebben in de zaal een aantal palen neergezet als bomen, ook liggen er pittenzakjes bij die de kokosnoten voorstellen. We vertellen de kinderen dat we de staf van Harry Potter hebben gevonden en dat we met deze staf iedereen kunnen betoveren in dieren. Maar dat we dat alleen kunnen doen met behulp van muziek.
 
INLEIDING:
De inleiding is op het nummer 14. “Fluffy’s Harp” We beginnen een verhaaltje over dat we als eerste de gymzaal gaan betoveren in een jungle. We vragen naar dieren die in de jungle leven enz. We vertellen dat we iedereen in olifanten gaan betoveren. Wie kan doen alsof hij een slurf heeft? We doen als staart lintjes in de shirtjes van de kinderen. Iedereen moet met zijn slurf de staart pakken van de olifant die voor hem loopt.  
 
KERN:
In de kern maken we gebruik van nummer 4. “Visit to the Zoo and Letters from Hogwarts”. We maken groepjes van ongeveer 4 kinderen. Deze starten allemaal aan een kant van de zaal staan. We hebben in het midden van de gymzaal een rivier getoverd. Ze moeten deze oversteken en daarbij een dier moeten nadoen op het tempo van de muziek. Bij kleuters kun je zelf een dier noemen en daar mogen ze zelf bedenken wat voor beweging erbij hoort. De eerste doet voor de rest moet hetzelfde nadoen.
 
AFSLUITING:
Hier gebruiken we nummer 15. “In the Devil's Snare and The Flying Keys”.
We maken tweetallen. Iedereen wordt betoverd in een aap. De een doet voor en de andere moet de gekke bewegingen nadoen. Degene die voordoet staat in een hoepel.
Als er te weinig uitkomt en de kleuters niets kunnen verzinnen kun je eerst bespreken wat voor bewegingen apen maken en zo gezamenlijk bedenken. Lukt het dan nog niet dan kun je zelf bewegingen voordoen die ze na kunnen doen.
 
Evaluatie
Ik tover alle kinderen weer terug naar kinderen en we gaan in de kring zitten. Ik praat met de kinderen over de muziek. Vonden ze het moeilijk om naar de muziek te luisteren en er daarbij te zingen. Luisterden ze ook echt naar de muziek, of waren ze zomaar aan het dansen. Wat vonden ze leuke / minder leuke muziek. Waarom?
International Movers | International Cargo Shipping | ©2004-2005 OneEntry B.V.